Jos olet kiinnostunut kuurojen jääkiekosta, olet tullut oikeille sivuille! Näille sivuille on koottu mielenkiintoista ja ajankohtaista tietoa kuurojen jääkiekosta sekä Suomen Deaf Lions -joukkueen menestyksestä tässä haastavassa lajissa. Suomessa jääkiekkoa pidetään kuninkuuslajina eikä olekaan ihme, että Suomi on menestynyt hyvin myös kuurojen jääkiekossa.

Deaf Lions – Kuurot Leijonat

Suomen Deaf Lions eli Kuurot Leijonat -joukkue edustaa hienosti Suomea maailmalla! Vuoden 2017 MM-kisoissa joukkue saavutti hienosti pronssisijan USAn ja Kanadan jälkeen. Vaikka pronssimitali oli toki hieno saavutus, jäi pelaajia ehkä hieman harmittamaan se, etteivät he päässeet kokeilemaan taitojaan finaaliin asti. Olisi ollut hienoa pelata kultamitalista, mutta ei pronssikaan ole häpeä – ja saatiinhan se lopulta murskaluvuin pronssiottelun käännyttyä selkein luvuin Suomen voitoksi. Kuurot Leijonamme tähtäävät pitkälle ja valmistautuvat jo seuraaviin arvokisakoitoksiin! Osittain joukkueen menestys tulevaisuudessa riippuu varmasti siitä, miten hyvin joukkueen sukupolvenvaihdos tulee onnistumaan. Näillä sivuilla kerrotaan lisää kuurojen jääkiekkojoukkueestamme sekä sen menestyksestä arvokisatasolla.

Kuurojen joukkueen mukana matkustaa tulkki

Kuurous asettaa joitakin erityisvaatimuksia jääkiekolle, mutta jääkiekko onneksi taipuu näihin vaatimuksiin melko helposti. Luonnollisestikaan kuurot eivät kuule esimerkiksi pillin vihellystä, joten pilliä ei voi peleissä käyttää samaan tapaan kuin kuulevien jääkiekossa. Pelaajien kuurous näkyy esimerkiksi siten, että heidän mukanaan kisamatkoilla matkustaa oma tulkki. Vaikka kuurous asettaakin pelaamiselle haasteita, ei kuurojen jääkiekko ole mitenkään vähäpätöisempää kuin kuulevienkaan – oikeastaan voisi jopa sanoa asian olevan päinvastoin; on nimittäin upeaa nähdä, kuinka hienoihin suorituksiin pelaajat pystyvät, vaikka eivät pysty käyttämään kuuloaan apuna pelaamisessa. Näillä sivuilla kerrotaan lisää kuurojen jääkiekkojoukkueen valmennuksesta sekä huoltojoukoista, kuten siitä, ketkä vastaavat joukkueen valmennuksesta ja johdosta ja millaisia tavoitteita joukkueelle on asetettu tulevaisuutta silmällä pitäen.