Suomen kuurojen jääkiekossa maajoukkuetasolla pelaa joukkue, josta löytyy sekä äärimmäisen kokeneita pelaajia, että vähitellen yhä suurempaan rooliin nousevia nuorempia pelaajia. Deaf Lionsissa onkin tällä hetkellä käynnissä hiljalleen tapahtuva sukupuolenvaihdos, joka alkaa jo nyt näkyä joukkueessa tehtävissä järjestelyissä.

Suomen kuurojen jääkiekkojoukkueen selkeimpiä valttikortteja ovat pistämätön luisteluvoima sekä sulavasti pyörivä joukkuepelaaminen, josta on varmasti pitkälti kiittäminen vuosien yhdessä pelaamista. Maalivahtien osalta joukkue on hyvällä mallilla, sillä tällä hetkellä kuurojen jääkiekkoilijoiden joukosta löytyy kolme todella taidokasta maalivahtia: Arttu Liikamaa, Mikko Porra

ja Pauli Kitula. Heillä kaikilla on takanaan runsaasti kokemusta otteluista, rautaisen lujat hermot sekä kyky reagoida nopeasti vaihtuviin tilanteisiin – ominaisuuksia, jotka maalivahdilla ovat kultaakin arvokkaampia.

Hyökkääjät

  • Victor Lindfors: Lindfors on Deaf Lionsin rattaissa hyvin tärkeä osa. Lindfors on ollut mukana kuurojen jääkiekon maajoukkueessa nyt jo vuosia ja kehityskaari on ollut huomattava. Erityisesti pelaaminen joukkuetoveri Christer Fagerströmin kanssa on osoittautunut todella pidättelemättömäksi yhdistelmäksi hyökkäyspeliä pelattaessa. Lindforsilla peli toimii yhtä lailla viisi viittä vastaan kuin ylivoimapelissäkin. Lindforsin vahvuuksia ovat rauhallisuus sekä kaukalossa että yleisesti ottaen. Hyökkääjän roolissa hän kykenee esittämään todella taitavaa teknistä pelaamista sekä pelillistä älykkyttä.
  • Christer Fagerström: EPS:ssä aiemmin pelannut ja sittemmin kolmosdivarissa pelaavan Hyvinkään Stormin riveihin siirtynyt alunperin espoolainen Christer Fagerström on Suomen kuurojen jääkiekkojoukkueen tärkeimpiä pelaajia. Mies on pelannut jääkiekkoa kuulevien kanssa koko ikänsä, mutta kuurojen jääkiekkojoukkueessa Suomen edustaminen on hänelle tärkeää. Haaveissa siintävät kultamitalit niin kuurojen olympialaisissa kuin myös kuurojen jääkiekon MM-kisoissa tulevaisuudessa.
  • Oskari Salomaa pelaa myös Viikinkien rivissä. Koko nuoruutensa divisioonatasolla taitojaan hionut Salomaa on ollut yksi Deaf Lionsin kantavista voimista otteluissa.
  • Marko Liimatainen on kuurojen jääkiekkojoukkueen ainoa pohjoinen vahvistus, siinä missä valtaosa pelaajista on kotoisin Etelä- ja Länsi-Suomen alueelta. Taidokkaana kiekkoilijana pidetty oululainen Liimatainen muistetaan erityisen hyvin Vantaalla pelattujen MM-kisojen aikana pronssiottelussa tekemästään huikeasta hattutempusta.
  • Fredrik Öller on Ruotsin Lidingössä pelaava jääkiekkoilija, joka kuitenkin edustaa MM-kisoissa Suomen kuurojen jääkiekkojoukkuetta, sillä Ruotsissa ei ole omaa edustusjoukkuetta.

Puolustajat

  • Christopher Edlund on ruotsalainen kuuro jääkiekkoilija, joka on onnistunut esittämään vakuuttavia taidonnäytteitä Suomen kuurojen joukkueen pelipaidassa MM-turnauksessa pelatessaan.
  • Janne Nyberg on kokenut jääkiekkoilija, joka pelaa puolustuksessa Hero Hockeyn riveissä. Sitä ennen Nybergiltä löytyy taustaa Kiekko-Vantaan A-junnuissa sekä Mestistasolla lohipaidassa pelaamisesta.
  • Janne Yrjölä on Raumalta kotoisin oleva huonokuuloinen kiekkoilija, joka on pelannut sekä Turun Par Sportissa että VT-HT:n A-junioreiden joukkueessa. Aiemmissa MM-turnauksissa Yrjölä on pelannut todella tehokasta peliä ja nakuttanut myös maaleja vakuuttavaan tahtiin.
  • Pasi Vainio on espoolainen jääkiekkoilija, joka pelaa tätä nykyä myös Tavastia HC:n joukkueessa.

Heli Romu – kuurojen suomalaisten naiskiekkoilijoiden ykkönen

Suomessa jääkiekko tuntuu kuurojen ja huonokuuloisten keskuudessa olevan ennemminkin miesten laji. Tähän poikkeuksen tekee kuitenkin Somerolta alunperin kotoisin oleva Heli Romu, jota voitaneen tituleerata hyvillä mielin Suomen parhaaksi kuuroksi naiskiekkoilijaksi. Vuonna 1971 syntynyt Heli Romu on ollut mukana jääkiekossa SM-tasolla jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan ja hänellä on takanaan jo lukuisia SM-titteleitä. Romua jääkiekko on vienyt ympäri maailmaa, sillä uransa aikana hän on kiertänyt Suomen ohella sekä Kanadaa että Itävaltaa. Romu on jääkiekkoilijana poikkeuksellisen sinnikäs ja periksiantamaton, mutta lisäksi hänen kanssaan työskennelleet valmentajat ja joukkuetoverit hehkuttavat naisen sitoutuneisuutta jääkiekkoon ja treenaamiseen. Kuten monet muutkin jääkiekkoilijat, myös Romu harrastaa kiekkoilun lisäksi muitakin urheilulajeja, joista yleisurheilu on yksi sydäntä lähimpänä olevista.